כיצד לבחור חברת ניהול ואחזקת מבנים?

התאמצתם שנים, חסכתם וחיפשתם, לקחתם משכנתא או הלוואה מההורים על מנת לקנות נכס במציאות בה רוב האזרחים לא יכולים. מלבד היותו נכס, הוא מהווה גם השקעה, השקעה שכדאי ורצוי להשקיע אותה בידיים טובות.
לנכס המון מערכות הדורשות טיפול וביקורות קבועות, טיפול בתקלות והתנהלות מול שוכרים לכן כשזה מגיע לבחירת חברת ניהול ואחזקה, רצוי לבחון את החברות באלף עיניים.
לכן איגדנו לכם 6 אסטרטגיות לבחירת חברת ניהול.

  1. הסתכלות לטווח הרחוק
    מבנה זקוק לטיפולים שגרתיים וגם למענה בשעת חירום, כמו כן הוא זקוק לתחזוקה תמידית ומקיפה וכן שימוש בציוד הטוב ביותר. כל התנאים האלו חושבים על מנת לשמר ולשדרג את ערך הנכס וכן על מנת לוודא שהמבנה בטוח ומבוטח לגמרי. אם כמה שקורץ לשכור את שירותיה של חברת ניהול ואחזקה זולה, זאת יכולה להיות טעות יקרה בטווח הרחוק. מכיוון שמערכות הבניין, הנהלים והחוקים רגישים מאוד יש צורך בידיים מיומנות, בעלי מקצוע מוסמכים ובציוד האיכותי ביותר שיש לשוק להציע. לכן כשזה מגיע לתמחור- אנחנו ממליצים לראות את ההשקעה כהשקעה לטווח הרחוק. אולי תשלמו יותר לחברה אך תמנעו תקלות חוזרות ונשנות, תביעות ובעיות בטיחותיות.
  2. תמיד כאן כשצריך
    ישנן תקלות ובעיות שקורות מהרגע להרגע ועלולות לקרות גם בשעות ובימים לא צפויים כמו חגים או לילות. אחת האסטרטגיות הטובות לבחירת חברת ניהול היא להעריך את מתן השירות שלה. השאלות שאתם צריכים לשאול הן, מה הזמינות של חברת ניהול? כיצד ניתן ליצור קשר? כיצד ניתן לפתוח תקלות? מהו זמן המענה וכמה מהר מטופלת התקלה.
    חברת ניהול ואחזקה טובה תציע זמינות גבוהה ונוחות בכל הנוגע לפתיחת תקלות והטיפול בהן.
  3. ניתן לראות דרכה מרוב שהיא שקופה
    שקיפות היא אחד המאפיינים החשובים לחברת ניהול ואחזקת נכסים. חברה שאין לה מה להסתיר תאפשר גישה לדוחות חודשיים ותענה על כל שאלה שתשאלו בין אם קלה או קשה. כשאתם מחליטים לראיין חברת ניהול ואחזקה, הכינו שאלות מראש ואל תפחדו לשאול אותן, שימו לב לפתיחות ולשקיפות שהחברה מציגה, שאלו לגבי תהליך טיפול בתקלות, אנשי המקצוע שהיא עובדת איתם וכמובן לגבי הדוחות והמידע שתקבלו ממנה.
  4. סומכים על מוסמכים
    חברת ניהול רצינית וחוקית, תתן לכם גישה לתעודות שלה ולהסכמות שלו.
    כמו כן, רצוי לשאול על בעלי המקצוע שהחברה עובדת איתם והאם הם מקבלים את התנאים הסוציאלים המגיעים להם וכמובן האם הם עובדים חוקיים. לא לפחד לבקש לראות רישיונות ותעודות וסינון בעלי מקצוע אם קיים.
  5. מתודולוגיית עבודה
    כאן מגיע שלב הראיון, אנחנו ממליצים לקבוע פגישה עם החברות המועמדות שלכם. לקראת הפגישה הכינו דף עם כל השאלות החשובות לכם.
    שאלו על דרך העבודה שלהן, העקרונות החשובים להן, כיצד הן מתנהלות מול דיירים או שוכרים, כיצד מתנהלת הגבייה, מה הן שיטות הפעולה שלהן, כיצד פתיחת התקלות מתבצעת ועוד.
    כשמראיינים, חשוב לשים לב לתגובות החברה לשאלותיכם- כיצד כל מועמד מגיב.
    יש לחפש את אותה חברה שמקשיבה ופתוחה לקבל, שמייצרת אצלכם תחושת נוחות ואמון.
    לסיום- יש לשים לב לשאלות שגרמו לאי נוחות בקרב מועמדים, על מנת לבחון את אמינותם ומחויבותם אליכם, לנכס שלכם וכמובן- שימו לב לתחושת הבטן שלכם.
  6. חתימה על חוזה
    מזל טוב! בדקתם, חקרתם ובסוף מצאתם חברת אחזקה שראויה לנהל את הנכס שלכם- עבודה טובה.
    עכשיו הגיע הזמן לחתום על חוזה, לפני החתימה יש לוודא שכל סעיף בחוזה מובן ומוכר לכם ואף מומלץ להיעזר בעורך דין שיראה את ההסכם.
    לא משנה מה הם התנאים, העיקר שיהיו תואמים למה שדיברתם עליו במהלך הראיון ומה שסיכמתם ביניכם.

שורה תחתונהמציאת חברת ניהול טובה, אמינה ומקצועית היא תהליך שלוקח זמן ומחקר. הנכס שלכם הוא השקעה אותה התאמצתם להשיג ולכן חשוב להשקיע בבחירת חברה שתנהל ותתחזק לכם את הנכס.
כשמגיע הרגע לבחור חברת ניהול, הדברים הנכונים שיש לעשות הם ראיונות, בדיקת רמת השקיפות של החברה, שאילת שאלות (גם קשות), בדיקת רשיונות, מסמכים והסתכלות לטווח הרחוק.
יש לזכור שבסוף המטרה שלכם , היא למצוא חברה שלא רק תנהל את הנכס, אלא תתייחס אליו כאילו היה שלה.

מאמרים נוספים

דילוג לתוכן